Webmail

Site map | Home

 
 
 
 Decembrie 2013
 
In cursul lunii decembrie, Presedintele JICA Alumni Romania, d-l Adrian Altarescu a participat la diferite evenimente.
 
Intalnire cu Presedintele Danube Tourist Commision,

Gerhard Skoff

La bilantul REGIO, Regiunea Bucuresti Ilfov,

partenerul JICA Alumni Romania

 
08 Decembrie 2013
 
Domnul Adrian Altarescu a fost in mijlocul copiilor de la Scoala Japoneza care au participat la evenimentul Winter Bazaar 2013.

 

   
   
   
   
06 Noiembrie 2013
 
Imagini de la intalnirea d-lui Adrian Altarescu cu D-l Takashi Koizumi, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotential al Japoniei in Bulgaria in cadrul forumului de afaceri Bulgaro-Japonez desfasurata la Sofia, in data de 6 Noiembrie 2013
 
   
   
 
   
28-29 octombrie 2013
 
Participarea la al doilea Forum Anual privind Strategia UE pentru regiunea Dunarii
 
   
   
 
 

10 Decembrie 2012

Pentru a doua oara pagina de internet a JICA Alumni Romania se afla pe prima pagina in lista de cautare Google, la o cautare simpla facuta dupa cuvantul "jica". Pe primele locuri se afla paginile de internet ale sediului JICA din Tokyo. De asemena pagina de internet a JAR se afla in prima pagina de listing a Google dupa o cautare simpla dupa sintagma “jica alumni”.

Performanta i se datoreaza domnului Octavian Vidican, Managing Partner la Tactix Solutions, care administreaza si intretine pagina de internet a JAR de la bun inceput. Dl. Vidican este membru activ al JICA Alumni Romania, participind in anul 2007 la cursul special conceput pentru Romania "Management and Quality Control for Small and Medium-sized Enterprises"
 

 
 
4 decembrie 2012


Calendarul JAR 2013

A aparut calendarul JICA Alumni Romania 2013, ce cuprinde lucrari ale cunoscutului artist ikebanist Tenkei Nomura. Calendarul, in format A3, prezinta 13 compozitii ikebana ale artistului, realizate in stilul Sogetsu in colaborare cu artistul fotograf Hiroshi Ohno si artistul grafician Nobuhiro Hirasawa.

Tenkei Nomura este un artist ce atrage atentia prin stilul sau unic, care combina eleganta cu o puternica compozitie spatiala. Pornind de la conceptul de aranjament floral care cauta “Floarea Unica”, el exprima prin rafinatele sale compozitii florale, puternica vitalitate a florilor.

Calendarul este distribuit gratuit membrilor cotizanti ai JAR. Pentru detalii poate fi contactat dl Adrian Altarescu, Presedinte JAR, la adresa de e-mail adrian.altarescu@mdrt.ro

 

 

 
 
23 noiembrie 2012


JICA recompensata de catre ONU pentru contributia sa de lunga durata la promovarea cooperarii Sud-Sud

Intre 19 si 23 noiembrie, Biroul ONU pentru Cooperare Sud-Sud a organizat Expozitia Mondială 2012 pentru dezvoltare Sud-Sud, care a reunit reprezentanti ai guvernelor diferitelor tari și ale organizațiile internaționale responsabile pentru cooperarea Sud-Sud, pentru a discuta despre modalitatile de îmbunatatire a eficientei acestei cooperari si de a impartasi cele mai bune practici. Premiul pentru cooperare Sud-Sud a fost decernat Agentiei Japoneze pentru Cooperarea Internationala (JICA), in semn de recunoastere a celor aproape patruzeci de ani de eforturi depuse pentru a promova punerea în aplicare a proiectelor de cooperare Sud-Sud. Pe linga aceasta, JICA urmeaza sa primeasca si premiul pentru cea mai buna solutie pentru proiecte de cooperare tripartite, pentru "Programul de imbunatatire a calitatii serviciilor de sanatate prin metodele 5S-Kaizen-TQM". Programul a fost recunoscut ca un model de buna practica pentru rezolvarea problemelor de management de spital. JICA a mai primit acest premiu pentru prima dată în 2010.

 

 

 
 
 
20 noiembrie 2012


Manualul „Finantele Japoneze”

A aparut manualul „Finantele Japoneze”, lucrare complementara seminarului cu acelasi nume sustinut de presedintele JAR, dl. Adrian Altarescu. Seminarul prezinta mecanismul sistemului financiar japonez, al colectarii taxelor si impozitelor datorate catre stat de catre firmele si cetatenii japonezi. Deosebit de interesant si util pentru cei ce studiaza sau lucreaza in acest domeniu, studenti, specialisti sau responsabili ai autoritatilor locale sau centrale, manualul ofera detalii referitoare la informatiile si datele prezentate in cadrul seminarului si se constituie intr-un document complementar acestuia.


 

 
 
16-18 mai 2012


Conventia internationala de arhitectura si design

Organizat de Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti, evenimentul a oferit ocazia prezentarii ultimelor noutati din arhitectura si design la nivel international si a fost onorat de prezenta unor personalitati de talie mondiala din lumea arhitecturii si designului. Au luat cuvintul castigatori ai Premiilor Pritzker, castigatori ai Premiului Mies van der Rohe, presedinti de asociatii de design internationale, specialisti si responsabili in domeniul urbanismului si constructiilor.


Participantii au avut posibilitataea sa ia contact cu forme inovative de expunere a proiectelor arhitecturale, a conceptelor de produse si serviciilor disponibile in domeniu - sesiuni Pecha Kucha, evenimente personalizate, discutii deschise cu personalitatile invitate.


Au fost promovate ultimele tendinte din domeniu in cadrul unui forum specializat format din constructori, investitori imobiliari, factori decizionali si arhitecti. A fost de asemea organizata o masa rotunda cu participarea presedintilor de asociatii internationale si a omologilor lor din Romania.


Din partea JICA Alumni Romania a participat dl. drd. arh. Adrian Altarescu, presedinte JAR. care a stabilit contacte cu renumite personalitati ale arhitecturii mondiale contemporane precum : Dr prof. arh. Pierre von Meiss - Elvetia, Dr. Honoris Causa prof. arh. Eduardo Souto de Moura - Portugalia, Dr. prof. arh. Elia Zenghelis - Grecia, etc.

.

.  
.  
.  
.  
.  
 
.  
 
3 mai 2012


Intilnire cu Dl. Takashi Ishizeki, Secretar General al Ligii parlamentare de prietenie Japonia-Romania.

Vineri, 3 mai 2012, a avut loc o intilnire intre Dl. Adrian Altarescu, Presedintele JAR si Dl. Takashi Ishizeki, membru al Camerei Reprezentanţilor a Parlamentului japonez, Secretar General al Ligii parlamentare de prietenie Japonia-Romania.

Dl. Adrian Altarescu a facut o prezentare a activitatilor JICA Alumni Romania, a strategiei pe termen lung si a detaliat unele dintre activitatile planificate sa se desfasoare in viitorul apropiat. Prezentarea s-a bucurat de o atentie deosebita precum si de aprecieri pozitive din partea dlui. Ishizeki. A urmat un schimb de opinii pe marginea activitatilor prezentate. Au fost abordate de asemenea subiecte legate de colaborarea dintre JAR si comunitatea japoneza din Romania precum si de cresterea vizibilitatii companiilor japoneze din Romania in cadrul mediului de afaceri si social din tara noastra.

La intilnire au mai participat dl. Shin Ogawa, seful sectiei comerciale a Amabasadei Japoniei si dl. Hiroshi Kudo, seful sectiei politice a Amabasadei Japoniei.

Dl. Takahasi a vizitat Romania in cadrul unei delegatii a Ligii parlamentare de prietenie Japonia-România, ocazie cu care a avut mai multe intilniri cu membrii marcanti ai mediului politic romanesc. Printre acestia s-au numarat dl. deputat Viorel Stefan, Presedintele grupului parlamentar de prietenie cu Japonia, dl. Titus Corlatean, Presedinte al Comisiei de politica externa a Senatului si Ministru al Justitiei, dl. Sorin Oprescu, Primar General al Municipiului Bucuresti, dl. Bogdan Aurescu, Secretar de Stat pentru Globalizare in Ministerul Afacerilor Externe, dl. Sorin Dimitriu, Vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei şi altii.

 


 

 

29.03.2012

 

Articol despre Conferinta Internationala JICA Alumni


Prestigiosul periodic “Diplomat Club” dedica o intrega pagina din numarul 1-3 (238-240)/2012 Conferintei Internationale JICA Alumni organizata la Bucuresti de catre JICA Alumni Romania, in perioada 25-26 noiembrie 2011.

Fondata in 1992, revista, condusa de catre domnul Karen Baboian, este binecunoscuta in mediul diplomatic, atit in tara cit si peste hotare, ca fiind – asa cum o spune si declaratia din tilu – curierul vietii diplomatice. Este o prezenta nelipsita din ambasadele Romaniei in strainatate cit si din misiunile diplomatice straine.

Publicarea in paginile revistei al acestui amplu material informativ demonstreaza atit impactul manifestarii, cit si importanta acesteia pentru mediul diplomatic romanesc si international.

 


 

   
   

19 Ianuarie 2012


Joi, 19 ianuarie, Centrul de Resurse JAR a primit vizita domnului Andrea Chiriu, cercetator la Centro Ricerche Economiche Nord Sud (CRENOS) din cadrul Universitatii Cagliari, Italia. CRENOS desfasoara din 2009 programe de dezvoltare in cooperare cu Academia de Studii Economice Bucuresti.


Dl. Andrea Chiriu s-a interesat de proiectele derulate de JICA in Romania, de activitatile desfasurate de JAR pentru sustinearea si continuarea acestora, precum si de resursele la dispozitia JAR. In cadrul intilnirii s-a discutat posibilitatea initierii unor programe comune, cu participarea atit a CRENOS, ASE si JAR, cit si a partenerilor JAR, precum si extinderea unor programe de derulate de CRENOS in zona Marii Mediterane.


La intilnire au participat Dl. Adrian A ltarescu, presedintele JAR, dl. Octavian Serban, President KNOMACONS, participant la programele desfasurate de ASE si CRENOS,, si dl. Faure Agachi, Director Executiv JAR.
 

   
   

8 decembrie 2011

Joi, 8 decembrie 2011, Ambasada Japoniei a oferit o receptie cu ocazia sarbatoririi nasterii Majestatii Sale Imparatul Akihito, sarbatoare nationala a Japoniei. Evenimentul a avut loc in salile hotelului Mariot din Bucuresti. La receptie au participat reprezentati ai principalelor misiuni diplomatice din Romania, membri ai corpului diplomatic, inalti oficiali ai ministerelor si altor institutii si organizatii romanesti, precum si membri marcanti ai vietii sociale si culturale din Romania. Din partea JICA Alumni Romania au fost invitati dl. Adrian Altarescu, presedintele JAR si dl. Faure Agachi.

 
   

15 septembrie 2011


Lansarea cartii “Puncte cardinate indepartate” de Constantin Vlad

La sediul Fundatiei Europene “Nicolae Titulescu” a avut loc lansarea volumului “Puncte cardinale indepartate – Helsinki, Tokyo, Canberra” de Constantin Vlad. Autorul actualmente profesor universitar, a fost ambasador al Romaniei in aceste trei tari atit de deosebite din punct de vedere cultural si geographic. Cartea, editata sub auspiciile Academiei Romane, ii prilejuieste ocazia rememorarii unor intimplari ale veitii diplomatice, dar si introspectiuni pertinente in situatia politica al acelor vremuri.

Dl. Constantin Vlad a fost de asemenea colaborator al JICA si sustinator al programelor acesteia in Romania.

Evenimentul a fost organizat de catre Asociaţia Ambasadorilor si Diplomatilor de Cariera din Romania, in colaborare cu Fundatiei Europene “Nicolae Titulescu”. Au participat numerosi membrii ai corpului diplomatic, ai Academiei Romane precum si membrii ai JICA Alumni Romania.
 

 
   

   

12 septembrie 2011

 

Decernarea Premiului Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei domnului Ion Caramitru, Directorul Teatrului Naţional Bucureşti

Pe data de 12 septembrie a avut loc la Resedinta E.S. Dl. Ambasador Natsuo Amemiya, ceremonia de decernare a Premiului Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei pe anul 2011, domnului Ion Caramitru, Directorul Teatrului National din Bucuresti. La ceremonie au participat dl. Daniel Funeriu, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Dl. Doru Costea, Sectretar de Stat, Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei, precujm si oameni de cultura si de teatru, reprezentanti ai presei si ai institutiilor la care se preda limba japoneza. Dupa ce au fost rostite mesajele de felicitare de catre E.S. Dl. Ambasador, Dl. Ministru Daniel Funeriu si Dl. Secretar de Stat Doru Costea, domnului Ion Caramitru i-au fost inmanate Diploma si premiul secundar constand in furoshiki (material traditional japonez din matase naturala folosit pentru impachetat) de catre E.S. Dl. Ambasador, dupa care domnul Ion Caramitru a rostit mesajul dumnealui, in care a amintit despre experienta personala legata de Japonia si a multumit pentru acordarea acestui premiu. Speram ca prin decernarea Premiului Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei domnului Ion Caramitru relatiile de prietenie dintre Japonia si Romania se vor adanci si mai mult.

(comunicat preluat de la Ambasada Japoniei)

 

 

   

   

15 iulie 2011


Protocol de colaborare intre JAR si Universitatea Bucuresti

Pe data de 15 iulie a.c., in Sala Senat a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, a avut loc ceremonia de semnare a unui protocol de .colaborare intre JICA Alumni Romania si Universitatea Bucuresti.

Partile semnatare vor colabora pentru implementarea unor proiecte comune legate de organizarea de simpozioane, mese rotunde si ateliere cu teme din domeniile culturii, economiei, administratiei, afacerilor, managementului si tehnicii japoneze, precum si la realizarea în cadrul Gradinii Botanice a Universitatii Bucuresti, a unei gradini traditionale japoneze.

Documentul a fost semnat de prof. dr. Ioan Panzaru, rectorul Univesitatii, si de dl. Adrian Altarescu, Presedinte JAR.
 

 
   

   

20 decembrie 2010

Luni, 20 decembrie 2010 a avut loc o intilnire intre Excelenta Sa, domnul Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei in Romania, si domnul Adrian Altarescu, Presedintele JICA Alumni Romania. Intilnirea a prilejuit o retrospectiva a activitatii JAR in cursul anului 2010 precum si un schimb de pareri privind modul in care cele doua parti pot dezvolta in continuare colaborarea in cadrul proiectelor desfasurate de JAR. E.S. domnul Natsuo Amemiya a remarcat activitatea dinamica a asociatiei si eforturile depuse de JAR si de presedintele acesteia, pentru sustinerea legaturilor culturale intre Japonia si Romania precum si pentru dezvoltarea relatiilor cu diferite institutii si organisme de profil japoneze. Excelenta Sa si-a exprimat interesul fata de planurile de viitor ale Asociatiei si a aratat ca intentioneaza sa sprijine direct activitatea acesteia.
Au mai participat dl. Faure Agachi, Director Executiv al JAR si dl. Radu Lucian Rusu, Director pentru Romania al Asociatiei Internationale de Saikei, cu care JAR colaboreaza la implementarea citorva proiecte


Din partea JAR i-a fost oferit E.S. domnului Natsuo Amemiya, un bonsai, creatie a domnului Radu Lucian Rusu.

   

   

18 noiembrie 2010

Centrul de Resurse si Informare al JAR a primit vizita Dr. Hiroaki IZUMI, vice-presedinte pentru probleme academice, la Gulf University for Science & Technology din Kuweit. Dr. Izumi se afla in Romania in calitatea sa de shihan (instructor) aikido, pentru a desfasura o sesiune de pregatire cu Federatiei Romane de Aikido Traditional Kiai.

La intilnire au participat dl Adrian Altarescu, Presedinte JAR si dl. Faure Agachi, director de programe. Discutia, care a durat peste 3 ore, a explorat posibilitatile de cooperare intre JICA Alumni Romania si Gulf University for Science & Technology, dar si participarea directa a Dr. Hiroaki Izumi la proiectele JAR. Au fost abordate subiecte legate de schimburile de studenti si profesori si de organizarea unor cursuri de instruire cu participarea profesorilor din ambele tari precum . S-au evaluat modurile in care diferitele organisme si organizatii din Romania si Japonia pot sa contribuie la desfasurarea unor programe de instruire, atit in domeniul professional academic, cit si in cel al artelor martiale.
 

 

   

15 Noiembrie 2010

Pagina de internet a JAR se afla pe locul trei in lista de cautare Google, la o cautare simpla facuta dupa cuvantul "jica". Pe primele doua locuri se afla paginile de internet ale sediului JICA din Tokyo.

Performanta i se datoreaza domnului Octavian Vidican, Managing Partner la Tactix Solutions, care administreaza si intretine pagina de internet a JAR de la bun inceput. Dl. Vidican este membru activ al JICA Alumni Romania, participind in anul 2007 la cursul special conceput pentru Romania "Management and Quality Control for Small and Medium-sized Enterprises"
 

 

   

13 -14 Noiembrie 2010

Pe data de 13 si 14 noiembrie 2010, a avut loc la dojoul de la Ecran Club, din Bucuresti, vizita domnului Hiroaki IZUMI, shihan 6 dan akikai. Lectia demonstrativa s-a desfasurat cu participarea practicantilor de aikido din cadrul Federatiei Romane de Aikido Traditional Kiai, condusa de domnul Adrian Vasilache (6 dan). Dl. Vasilache este si autorul lucrarii 'Ghidul practicantului de aikido". Au mai luat parte reprezentanti ai Ambasadei japoniei la Bucuresti, dl. Adrian Altarescu, presedintele JAR, membri ai JAR si alti invitati.

Aikido este o arta martiala ale carei principii au fost enuntate de japonezul Morihei Ueshiba intre anii 1920 si 1930, ca o sinteza a artelor martiale pe care acesta le studiase pina atunci. Aikido este conceputa ca o arta martiala nonviolenta si necompetitionala, destinat in primul rind pregatirii corpului si mintii si indreptata spre autoaparare. Prin modul in care se manifesta din punct de vedere al abordarii fizice, al procedeelor de aparare si al conceptului filosofic, aikido nu incita la violenta si nu dezvolta dorinta de a verifica pregatirea in fata unui oponent.

Titlu de shihan este un inalt titlu onorific folosit in arte martiale si atribuit instructorilor cu inalta experienta. In acesta calitate Dl. Izumi raspunde de un numar mare de dojouri raspindite in intreaga lume. Calitatile sale de instructor si de vechi si dedicat practicant al aikido au putut fi apreciate cu prisosinta in cursul demostratiei desfasurate la Ecran Club. Au fost prezentate nu numai tehnici specifice, dar si abordari filosofice si s-au facut evaluari asupra modului de pregatire a membrilor federatiei.

A urmat o scurta intilnire cu reprezentantii Ambasadei Japoniei si JICA Alumni Romania, in cursul careia s-au discutat diferitele moduri in care aikido poate ajuta la integrarea in comunitate si comunicare sociala, precum la la aplicabilitatea sa practica in afara salii de antrenament.
 

 

   

18 mai 2010

 

Domnul Adrian ALTARESCU, presedintele JAR s-a intilnit marti, 18 mai, cu Domnul Hitoshi SHOJI, Reprezentant Sef al Biroului JICA Franta, in cursul vizitei pe care acesta a facut-o in Romania.

 

Intilnirea a prilejuit un schimb de pareri pe marginea strategiei si planului de activitate JAR, precum si a modului in care acestea pot fi dezvoltate in perioada imediat urmatoare. Cu aceasta ocazie, Dl. Adrian ALTARESCU a inminat domnului Hitoshi SHOJI o diploma de onoare din partea JAR. La rindul sau Dl. SHOJI l-a felicitat pe Dl. ALTARESCU pentru rezultate obtinute de JAR, in ciuda perioadei economice dificile pe care o traverseaza Romania.

 

In cursul discutiei au fost identificate si analizate mijloace concrete prin care JICA poate sustine activitatea JAR in perioada imediat urmatoare si a fost subliniata necesitatea de a se mentine o legatura constanta, directa, intre biroul JICA Franta si Asociatia JICA Alumni Romania, pentru dezvoltarea in viitor a unor proiecte de anvergura.

 

   

10 mai 2010

 

Intre JICA Alumni Romania si Compania de Librarii Bucuresti s-a incheiat un protocol de colaborare. Protocolul a fost semnat de dl. Adrian ALTARESCU, presedintele JAR si de dna. Marieta SEBA, director general al CLB. Conform protocolului, JAR si CLB vor desfasura actiuni comune, bazate pe interesele lor convergente în dezvoltarea sectorului informatiilor tehnice si cultural-artisitice precum si pe competentele lor complementare. Se are in vedere organizarea de simpozioane, cursuri de popularizare, mese rotunde, vernisaje, expozitii, spectacole cultural-artistice si alte manifestari educationale. De asemenea CLB va acorda sprijin logistic Asociatiei JICA Alumni Romania.

 

S.C. „Compania de Librarii Bucuresti“ S.A. este purtatoarea unei traditii de 56 de ani in comertul de librarie bucurestean. Functionează in 60 de locatii in municipiul Bucuresti, adresandu-se in special elevilor si studentilor, cu un bogat sortiment de rechizite scolare, marochinarie, jucarii, birotica, confectii din hartie, dar si imprimate fiscale personalizate pentru agentii economici.

 

In obiectul de activitate o componenta importanta este si comercializarea cartilor, manualelor scolare, cursurilor universitare, casetelor audio, CD-urilor, DVD-urilor, precum si o mare varietate de pliante si panouri in diverse dimensiuni. CLB este ia de asemenea parte activ in organizarea lansarilor de carte si a vernisajelor.

   

   

10 decembrie 2009

 

Joi, 10 decembrie 2009, Ambasada Japoniei a oferit o receptie cu ocazia sarbatoririi nasterii Majestatii Sale Imparatul Akihito si a celei de a douazecea aniversare a urcarii pe tron. Evenimentul a avut loc in Sala de Bal a hotelului Crowne Plaza. La receptie au participat reprezentati ai principalelor misiuni diplomatice din Romania, membri ai corpului diplomatic, inalti oficiali ai ministerelor si altor institutii si organizatii romanesti, precum si membri marcanti ai vietii sociale si culturale din Romania. Din partea JICA Alumni Romania au fost invitati dl. Adrian Altarescu, presedintele JAR si dl. Faure Agachi.

 

Cu acesta ocazie au tinut cuvantari Excelenta Sa Domnul Ambasador Natsuo AMEMIYA, Ambasadorul Japoniei in Romania si Domnul Theodor Paleologu, Ministrul Culturii. A urmat un scurt concert la koto si shamisen, cu melodii din repertoriul traditional si modern japonez, sustinut de catre voluntarii japonezi din programul Japan Culture Advance Team (J-CAT).
 

   

   

29 August-4 Septembrie 2009

Saptamina culturii Japoneze

 

In perioada 29.08.- 4.09.2009 a avut loc "Saptamana Culturii Japoneze ", eveniment organizat de Ambasada Japonei in colaborare cu Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti.

 

Desfasurata in incinta complexului muzeal de pe Soseaua Kiseleff, manifestarea a inclus expozitii de carte, fotografii si vechi documente legate de relatiile diplomatice ale Japonei cu Romania, laboratoare de creatie legate de elemente traditionale ale culturii japoneze - origami, ikebana, caligrafie, go - demonstratii de arta culinara, ceremonia ceaiului, spectacole de muzica si dans. S-au tinut de asemenea prelegeri despre istoria si civilizatia japoneza.

 

Si-au adus aportul membrii J-CAT (Japan Culture Volunteers Program - Programul Cultural al Voluntarilor Japonezi), membrii diferitelor cluburi din Bucuresti, precum si elevii Colegiului National "Ion Creanga" din Bucuresti.

 

Ca de obicei, la manifestare a participat un numar mare de membrii ai JAR, care au luat parte la demonstratii si au profitat de ocazie pentru a depana amintiri din perioada petrecuta in Japonia.

 

Pe toata durata desfasurarii, manifestarea s-a bucurat de un public numeros si entuziast, apartinand tuturor categoriilor de varsta, care s-a bucurat de neobisnuita integrare dintre elementele specifice japoneze - kimonouri, ideograme, origami - si peisajul traditional al vechilor case romanesti.

 

   

   

16-17 mai, 2009

Festivalul Izvoarelor – Seseragi Matsuri
 

La jumatatea lunii mai, la Colegiul National “Ion Creanga” din Bucuresti s-a desfasurat „Festivalul Izvoarelor” (Seseragi Matsuri), eveniment cultural legat de traditiile si cultura japoneza.

 

Elevii si profesorii liceului au fost sprijiniti in organizarea si defasurarea acestuia de Ambasada Japonei, mebrii Asociatiei Profesorilor de Limba Japoneza si de voluntarii japonezi din programul Japan Culture Advance Team (J-CAT).
 

In cadrul colegiului se preda limba japoneza de mai bine de un deceniu, astfel incat aceste manifestari culturale au devenit deja parte din traditia insitutiei. Anul acesta au fost organizate ateliere de origami, shodo, go, ikebana, o parada a kimonourilor si demonstratii cu instrumente muzicale japoneze.
 

Au participat elevii si profesorii colegiului, impreuna cu familiile si prietenii lor. Au luat parte, de asemenea, membrii ai asociatieie JICA Alumni Romania, impreuna cu dl. Adrian Altarescu, presedintele JAR.
 

   

   
   
 

Copyright JICA Alumni Romania 2008